درباره ما
گالری مینا به مدیریت مینا رزازی در سال 1384 با مجوز شماره 1614/144 مورخ 5/6/1384 وزارت ارشاد در خیابان پاسداران، گلستان دوم شماره 120 موجودیت یافت و فعالیت فرهنگیش را با هدف توسعه و رشد خلاقیت و توسعه ی هنر اصیل به ویژه تشویق هنرمندان جوان، با به کارگیری روشهای زیرآغاز کرد:
- فراهم نمودن زمینه مناسب برای حضور هنرمندان
- برقراری تسهیلات برای برگزاری نمایشگاهها و همایشهای هنری
- برگزاری کارگاههای آموزشی هنرهای تجسمی با استفاده از اساتید صاحب نام
نگارخانه در بدو امر به معرفی هنرهای مردمی توجه بیشتری نشان داد و چند نمایشگاه در زمینه ی نقاشی قهوه خانه برگزار نمود. سپس با فعالیت در زمینه ی هنرهای تجسمی مدرن به برگزاری نمایشگاه هائی از اساتید و هنرمندان جوان اقدام کرد که از آن جمله میتوان به برگزاری نمایشگاه کاریکاتورهای کامبیز درم بخش و آب مرکبهای امیر محمد قاسمی زاده و نقاشی و لیتوگرافی ناصر اویسی، نمایشکاه گروهی دیوان شرقی- غربی آثاراساتید نقاشی، نمایشگاه آثار تصویرگران گروه کتاب آبی اشاره نمود.
مینا رزازی به سال 1330 در ارومیه زاده شد. پس از اخذ لیسانس مدیریت اداری، با انگیزه خدمت به هنر معاصر به تاسیس نگارخانه مینا مبادرت کرد که تا امروز ادامه دارد.
گالری در دوران فعالیت هنری خود، جدا از فعالیت فرهنگی به خدمات اجتماعی نیز می پردازد و با برگزاری نمایشگاههای جمعی به نفع نیازمندان و آسیب دیدگان تلاش دارد تا بخشی از دین خود را به هموطنان ادا نماید. در این باب، آخرین نمایشگاه در آبان ماه 1392 با شرکت 60 هنرمند و ارائه ی تعداد 212 تابلو در برج میلاد تهران بوده که درآمد حاصله به سازمان مربوط تقدیم شده است.
هدف و برنامهی نگارخانه مینا
گالری مینا برآن است تا در دورهی جدید فعالیتش، به گونه ای روشمند و پویا در فضای هنرهای تجسمی معاصر ایران بکوشد و در غنی تر کردن آفرینه های هنری پیشرو و حمایت از هنرمندان کشور، سهمی شایسته و موثر داشته باشد.
گالری مینا، چون هر نگارخانه ی پیشرو در این حرفه، به متعادل کردن دو کفه ی فرهنگی و اقتصادی هنر ملتزم است، بنابراین وظیفه ی فرهنگی اش با شناختن و شناساندن هنرمندان جوان، ترویج هنر نوآورانهی سنتی وآزاد که در کشور تولید شده اند، توجه و حمایت از کلیه ی دستاوردهای با ارزشی که فرهنگ تصویری معاصر را غنا می بخشد، در عین حال بازشناسی و نکوداشت هنرمندانی که سهمی در تاریخ هنر کشور داشته اند، یاریگر رشد متوازن نیروهای موثر کارآمد در فضای هنرهای تجسمی کشور است.
بنا به وظیفه ی اقتصادی، همسو با گرایش های سنجیده در متن اقتصادِ هنرهای تجسمی، وظیفه دارد با معرفی آثار هنرمندان و تشخیص جایگاه آنان، به فروش و ترویج آثار ایشان اقدام کند، که این همکاری اقتصادی، هنرمندان را قادر میسازد تا با درآمد ناشی از فروش آثار خود از طریق گالری، فعالیت حرفهایشان را پی گیرند.
برای رسیدن به این اهداف، برنامه های زیر در دستور کار قرار دارد:
- نمایش مستمر و آگاهانهی آثار خلق شده در متن هنرهای تجسمی معاصر کشور،
- شناختن و شناساندن فعالان اصلی هنرِ مدرنِ ایران با تکیه بر کوشندگان حاضر و توجه به استادان هنر مدرنِ صد سالهی اخیر بهعنوان تاریخ و پشتوانهی فعالیتِ امروزِ هنر،
- توجه به جریانهای شناخته و ناشناختهی هنرمندان شهرستانی و نمایش نمونههایِ جامعِ آثار هر شهر و منطقه و منحصر نکردنِ فعالیتِ هنرِ مدرن به پایتخت،
- محدود نبودنِ نمایشهای گالری به یک گرایش و شیوهی خاص، اعم از فیگوراتیو و آبستره و مانند آن. نمایشگاه بر ارائهی آثار مدرن متمرکز خواهد بود،
- حمایت از جوانانِ مستعدی که به هر روی جائی برای عرضهی آثار خویش نیافتهاند،
- کمک به حرفهای شدنِ هنرمندان از طریق ارائه و فروشِ آثار و تدارک ضوابطی که اثر هنری جدا از ارزشهای فرهنگیاش بتواند برای خریدار نوعی سرمایه گذاری اقتصادی نیز محسوب شود.
توضیح اینکه:
- با قرار گرفتن آگاهانه در متنِ فعالیتهای هنرهای تجسمی کشور، بهویژه دستآوردهای هنرِ مدرن، گالری تاکید دارد که گرایشهای گوناگونِ هنر معاصرِ ایران را بشناساند و به نمایشِ آثاری که توسط استادانِ شناخته شده و نوآورانِ پویا و نوخاستگانِ مستعد پدید آمدهاند همت گمارد، آزاد منشانه به تمامیِ گرایشها و دستاوردهای سنجیده و ارزشمندی که در هنرِ معاصر ایران خلق میشود توجه کند و در حد مقدور به رنگارنگیِ افقِ گستردهی هنرِ معاصرِ ایران وفادار بماند و بر آن رنگی بیفزاید. بدیهیاست معیارهای اصالت از دلِ خودِ آثار فراهم میآید و هنرمندانِ پیشرو و نو اندیش، خود عیارِ ارزیابیها را بهدست میدهند. طبعا گالری ترجیح میدهد تا بیشتر به آثاری بپردازد که نوآورانه و کاشفانه به غنای هنری و فرهنگیِ این کشور میافزایند و با این پشتوانه جائی در قلمرو بومی و سپهر نقاشی دنیا میجویند.
گردانندگان گالری میدانند که هنر پدیدهای ایستا نیست، پس از هر نوع آفرینشگریِ اصیل و نوآوریِ پویا استقبال میکند. تشخیصی نوآوریِ خلاق از تفننهای بیپایه برای اهل هنر چندان دشوار نیست، با اینهمه، مدیرِگالری و مشاوران همکار، امیدوارند در ارزیابیها و انتخابِ آثار و گزینش ِ هنرمندانِ تازه، هشیار بمانند و آزاداندیش باشند و راه را برای تنفس آینده هموار کنند.
- بازشناسیِ هنرمندانی که فرهنگِ هنرهای تجسمیِ مدرنِ ما را در این صد سال سامان دادهاند، در کنارِ شناختن و شناساندنِ هنرمندانِ جوان، ترکیبی آرمانی میسازد که به پویائی و رشدِ همگونِ فرهنگی یاری میرساند. گالری به ریشههای هنرِ مدرنِ ایران توجه دارد و مایل است که گنجینهی محمودخانِ صبا و صنیعالملک را در نمایشگاهی ویژه عرضه کند، گهگاه به نمایشِ نمونههای درخشانِ هنرِ معاصرِ ایران از صدیقی و پزشک نیا و هنرمندانِ دورهی خروس جنگی و سقاخانه و تجربههای سوررئالیستیِ ایران و هنرمندانِ جامعهگرا بپردازد، اما همتِ خود را بیشتر معطوفِ ارائهی هنرِ جاری کشور و تولیدِ خلاقِ نسلهای فعالِ فعلی خواهد کرد که نمایانگرِ وضعیتِ فعلیِ فرهنگ کشورند. هدف گالری، ثبتِ سیرِ تحولِ هنرِ امروزِ ایران در متنِ تداومِ فرهنگِ ایرانی برای معرفی به جهان است.
- پیداست که هنرِمعاصرِ ایران منحصر به فعالیتهای هنرمندانِ پایتخت نشین نیست. شناسائی هنر و هنرمندانِ استانهائی چون کاشان و تبریز و شیراز و مانند آنها و ارائهی نمایشگاههای فردی و جمعی از دستاوردهای آنها ضروری و عملی است.
- اگرچه گالری برای ممتاز و متخصص شدن در یک زمینه کوشاست و با برنامهی تدوین شده گرایشِ بیشتری به نمایش آثارِ فیگوراتیو دارد، لکن تجربههای آفرینشگرایانه در زمینههای متفاوت را نیز پذیرا خواهد بود و از هر شیوه که به درکِ درستترِ بیننده از وضعیتِ موجودِ کشور و ظرفیتِ فرهنگیِ امروزِ ایران مدد میرساند، بهره میجوید.
- جوان راه را میگشاید اگر تکیه بر میراث بشریِ پیش از خود داشته باشد. جوانی منحصر و محدود به سن و سالِ جوان نیست، بلکه حاویِ فکرِ جوانِ پیشتاز است. وظیفهی گالری شناساندن جوانان و حمایتِ آنان است تا راه را هموارتر طی کنند. دشواری وظیفه در شناختِ فکرهای تازه و پویاست و ادعایش هم چندان آسان نیست.
- امیدواریم در ارائهی نمایشگاهها به ضوابطی که لازمهی فعالیتِ حرفهای گالری است پایبند باشیم. انتخاب هنرمند و تصدیقِ کار او (مشتمل بر ارزش معنوی و بهایِ مادیِ آن) از سوی یک گالری، این اعتماد را به خریدار میدهد که کالائی معنوی و در عینِ حال مالی را در اختیار دارد که میتواند علاوه بر لذت بردن از آن، در صورتِ لزوم آن را به بهائی افزونتر بفروشد و هر اثر سرمایهای محسوب گردد.
اهداف و برنامهها در عمل محک خواهند خورد و امیدوار است آنچه در نظر داریم، در عمل نیز مشهود و موثر گردد. شادیم که بتوانیم در حد مقدور و امکاناتِ خود، خدمتگزارِ هنرِ ارجمندِ ایران باشیم و این کار جز با همراهیِ یاوران مایعنی جامعهی هنری ایران، میسر نخواهد بود.